dimecres, 4 de maig del 2011

Ens posem al Sol, amb precaució

Quan arriba el bon temps, cal recordar que és bo gaudir dels beneficis d’aquesta estació però que cal anar en compte i prendre el sol amb seguretat. I és que són molts els problemes i les malalties de pell relacionades amb una mala exposició solar. Així, per exemple, la incidència del càncer de pell ha obligat a investigar noves vies per controlar aquesta malaltia ja que s’estima que al voltant del 60% dels majors de 65 anys desenvoluparà un càncer de pell i que un 25% d’aquest en patirà més d’un al llarg de tota la seua vida.

La majoria dels experts recorden que la prevenció és la principal estratègia per frenar els efectes adversos de prendre el sol. I, per això, es considera que les campanyes informatives i l’educació pública són les millors possibilitats per insistir en els factors de risc.

Per conèixer les precaucions que hem de prendre, és bo recordar que el farmacèutic és el professional sanitari més proper al ciutadà. El col·lectiu farmacèutic pot assessorar els ciutadans i ciutadanes dels perills que imposa una exposició solar sense protecció i sobre el producte més adequat per a cada tipus de pell i la forma correcta de la seua aplicació.


Els nens, els més exposats
Els nens són la població amb més riscs davant del sol. La seua pell és més sensible que la dels adults, encara no han desenvolupat el sistema natural de protecció i sovint estan més estona sota el sol mentre juguen.
Per a ells la protecció és molt important. Alguns estudis recents han demostrat que la utilització de protectors solars durant la infància pot arribar a disminuir en un 85% el risc de desenvolupar càncer de pell. És important, doncs, usar protectors solars pensats per a nens: especials per a pells sensibles, resistents a l’aigua, a la fricció i amb un factor de protecció solar elevat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga