diumenge, 20 de febrer del 2011

Un MVP a l'horitzó?

Pau Gasol juga a LosAngeles el seu quart partit de les estrelles.

 

El català, com en les anteriors ocasions, ha estat escollit pels tècnics.

 

Disputar-lo a casa podria portar-lo a ser reconegut com el jugador més valuós.

 

Ja no és notícia que Pau Gasol siga seleccionat per a l'All-Star. El català, instal·lat per mèrits propis i profusament reconeguts, jugarà avui el seu quart partit de les estrelles, sempre seleccionat pels tècnics. Haurà de deixar per un altre any fer el salt inicial –Popovic ha triat Tim Duncan per substituir el lesionat i popularment titular Iao Ming– però el que faria créixer més la seua llegenda seria ser triat MVP. Per què no? La història recent, amb el protagonisme que agafen els jugadors que disputen el partit a la seua ciutat, així ho permet imaginar, i també és lògica la tria de Duncan –no s'entendria que el millor equip del moment no tingués representació en el cinc inicial.
 
Acaparar el joc.
 
Hi ha ítems que il·lustren la teoria. Sense anar més lluny, les anteriors hores del pati que ha jugat el català. A Houston, el 2006, quan no va anotar cap punt però va agafar 12 rebots en 14 minuts, l'aleshores jugador dels Rockets Tracy McGrady va acabar amb 36 punts (15/26 tirs), i només el triomf de l'est (122-120) va privar-lo del guardó en favor de LeBron. Fa dos anys, a Phoenix, l'MVP va ser compartit per a Kobe Bryant i Shaquille O'Neal, aleshores pivot dels Suns. I la temporada passada, a Dallas, Nowitzki ho va intentar –22 punts (8/15) en 28 minuts–, si bé el triomf de l'est (139-141) va erigir Wade en el més valuós. A tot plegat, cal afegir-hi que Kobe, que avui també jugarà a casa, no va necessitat perquè ja en té tres, d'MVP del partit de les estrelles –un a Filadèlfia, la seua ciutat natal–, i que Griffin, l'altre ciutadà de Los Angeles, és un jugador de primer any que tant divendres com dissabte ja haurà estat el centre d'atenció. Per tant, prèviament parlat i amb ganes, acaparant joc, Pau podria estar en disposició de fer-la, a partir de les 02.00 h (Canal Plus / Cuatro), encara una mica més grossa en el que serà el 60è All-Star.
  


L'est, favorit?
 
Apuntar en una direcció o una altra per buscar un favorit fa de mal dir. En tot cas, el fet que en la conferència oest hi haja fins a tres debutants –Love, Westbrook i l'esmentat Griffin, primer rookie des de Iao Ming que juga el partit–, dóna un lleuger avantatge a l'est, que al poderós cinc inicial –Rose, Wade, LeBron, Amar'e i Howard– hi afegeix una banqueta amb quatre homes dels Celtics.

En les tres participacions prèvies, el pivot de Sant Boi ha jugat una mitjana de 17 minuts en els quals ha fet 9 punts i 8,7 rebots

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga