diumenge, 20 de febrer del 2011

Tondo destapa una xarxa de dopatge que operava a Catalunya


El ciclista va denunciar als Mossos d’Esquadra l’oferiment de substàncies dopants.

El resultat ha estat la detenció de set membres que venien substàncies il·legals.

El ciclista Xavi Tondo ha estat el protagonista d’una gesta sense precedents en el món del ciclisme al nostre país. El passat mes de desembre, Tondo va alertar la policia autonòmica d'un correu electrònic anònim en què se li oferien productes il·legals, i a partir d'aquí es va posar l'operació en marxa. El brillant acte d’esportivitat del ciclista ha estat clau per destapar la xarxa de venda de substàncies dopants a esportistes aficionats desarticulada pels Mossos d'Esquadra, la qual operava per tot Catalunya.

Entre els implicats es troba presumptament l’exciclista Jordi Riera, que va competir al Giro d’Itàlia l’any 2003 amb l’equip Kelme, i que suposadament podria haver aconsellat l’ús de substàncies prohibides a un menor.

El fruit de la denuncia del ciclista ha estat denominat pel titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot (Garrotxa) Operació Cursa, la qual s’ha saldat amb la detenció de set membres, dels quals cinc han quedat posats en llibertat amb càrrecs, i la incautació de 12.000 dosis de substàncies dopants (entre les quals hi havia anabolitzants, clembuterol, hormones del creixement, EPO, estimulants (el conegut cocktail ECA) i hemoderivats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga