divendres, 4 de febrer del 2011

Oposició a la línia d’alta tensió pels terrenys afectats per l’incendi de setembre

Diverses entitats convoquen una reunió per a coordinar actuacions.

La Colla Ecologista l'Arrel, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), Merutsfestival, el Casal Jaume I, Salvem la.Valleta d'Agres i l’Ateneu l'Estació Albaida han convocat una reunió aquest divendres 4 de febrer per a ‘planificar accions contra la línia d'alta tensió que Iberdrola pretén construir a la zona afectada per l'incendi de setembre’. El projecte preveu fer passar una línia d’alta tensió per zones dels termes d’Agullent, Albaida, Benissoda i Ontinyent que van patir l’incendi de l’estiu passat.

La reunió, a què s’ha convidat a sumar-se a totes les entitats i persones de la comarca, se celebrarà a les 19.30 h a la Casa de Cultura de Sant Rafel, a Ontinyent.

Després del foc del setembre passat que va afectar aquestes poblacions i Bocairent, diverses veus van demanar al Consell que paralitzara el projecte per a facilitar-ne la reforestació. El BNV va presentar a les Corts una Proposició No de Llei en aquest sentit, per a evitar la construcció de la línia d’alta tensió pels paratges cremats i per a evitar ‘que alguna empresa privada puga beneficiar-se de la instal·lació de les torres d’alta tensió en una zona pràcticament arrasada i on no cal tallar arbres’. La proposició, però, no va passar de la comissió informativa per l’oposició del PP.

La Generalitat havia aprovat en juny la construcció d’una línia d’alta tensió de 132 quilovats i amb una extensió de 12,3 quilòmetres que passaria pels termes d’Albaida, Benissoda, Ontinyent i Agullent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga