diumenge, 12 de maig del 2013

A la cua d' Europa en hores d' Educació FísicaMalgrat que el sedentarisme està relacionat amb un dels principals problemes de salut pública dels nostres nens i adolescents, a l'estat espanyol es dedica un temps insuficient a l'Educació física.


Segons un estudi de l'oficina d'estadística de la UE Eurydice, que recull el diari El País, mentre països com França dediquen un 14% del seu currículum a aquesta àrea, l'Estat Espanyol, juntament amb Malta, hi dedica només el 3-4%.

Segons un estudi del Consejo Superior de Deportes del 2010, l'índex de sobrepés i obesitat infantil es situaven en un 26,3%, els més alts de la UE, precisament al costat de Malta i de Grècia. De fet, l'estratègia NAOS que impulsa l'estat des de fa anys té com a objectiu, entre altres, promoure l'activitat física entre els nens i nenes i adolescents.

La recomanació dels experts en salut és de 5 hores d'activitat física a la setmana, sigui en la classe d'educació física o fora d'ella. El diari citat es fa ressò de les opinions d'experts com Juan Luis Hernández Álvarez, de la UAM, que el mateix any 2010 va realitzar una enquesta en la que va trobar que, encara que existeix un nombre d'alumnes que superen aquestes hores, 1/3 dels nens i nenes de 9 a 17 anys no realitzen suficient exercici, i la meitat dels adolescents només ho realitza durant la classe d'educació física.

La recomanació del Parlament Europeu assenyala un mínim de tres hores setmanals d'Educació física.

Podeu consultar aquesta notícia de El País en aquest enllaç.

Notícia apareguda a: http://tandem.grao.com/actualitat/hores-europa-educacio-fisica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga