divendres, 2 de novembre del 2012

Montaverner recupera la mostra de cinema documental ‘Mon-Doc’




Després d’un any d’absència torna a celebrar-se un dels festivals més singulars de la Vall d’Albaida com és la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner Mon-Doc que celebrarà la seua quarta edició del 23 al 26 de novembre a la localitat.

La programació s’encetarà divendres 23 de novembre a les 20h amb la gala inaugural de Mon-Doc 2012 a l’auditori Luis Peiró i la projecció del documental ‘Memorias de un cine de provincias’ seguida d’un vi d’honor.

Per dissabte  hi haurà doble oferta amb la projecció de ‘Maria i yo’ a les 18h i ‘Morente’ a les 22h. El diumenge l’oferta serà a les 19h ‘Estación de Peaje’. Finalment dilluns  hi haurà una sessió escolar per als alumnes del CEIP Doctor Esplugues amb la projecció a les 11h de ‘Como uno más’.

En l’edició d’enguany cal destacar l’absència de xarrades i col·loquis de directors autors d’alguns dels documentals com es va fer en altres ocasions, limitant-se (com es mostra a la programació) a la projecció dels documentals.

L’organització de la mostra Mon-Doc no compta tampoc per a este festival amb la participació de Catherine Ulmer i Dani Estruch, impulsors de la primera etapa del festival. A més a més també s’ha canviat l’adreça de la seua pàgina web, passant deser mon-doc.org (en la qual encara es mostra la cancel·lació de l’any anterior) a ser montdoc.blogspot.com.es i no s’usa el perfil de facebook creat inicialment per promocionar-lo.

Polèmica cancel·lació
Cal recordar que la mostra Mon-Doc va cancel·lar la seua edició per a 2011 i es va fer 16 dies abans d’inaugurar-se, fet que va provocar polèmica en la població. Des de l’equip de govern d’Amparo Roses (PP) van justificar l’eliminació del festival afirmant que suposava un estalvi de 15.000 euros a les arques municipals, així i tot col·lectius de la localitat i de la comarca van organitzar actes de protesta per esta eliminació.

D’una altra banda també es destacable que l’any passat des del govern municipal no es tancaven a continuar amb esta iniciativa en un futur, mentre ara recorden que “com sempre, el PP de Montaverner compleix les seues promeses“, amb l’impuls d’esta quarta edició.

Informació obtinguda de Comarcalia.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga