dijous, 14 d’abril del 2011

La demanda d'ensenyament en valencià duplica l'oferta

Escola Valenciana presenta la campanya de matriculació 2011-2012

 

L'entitat espera almenys 230.000 matriculacions en programes d'aquesta modalitat

 

Escola Valenciana ha presentat la campanya de matriculació per al curs 2011-2012 –Dóna-li l'oportunitat. Matricula en futur, matricula en valencià– on convida els pares a matricular els seus fills en línia en valencià, és a dir, en els Programes d'Immersió Lingüística (PIL) i els Programes d'Ensenyament en Valencià (PEV) “perquè són la millor opció per obtindre una capacitació lingüística òptima en les dues llengües oficials i en llengües estrangeres”, assenyalen des de l'entitat.

Escola vol arribar a les 230.000 matriculacions –en el curs actual n'hi ha 222.236 de registrades– en ensenyament en valencià tot i que assegura que se'n podria arribar a 420.000 si la conselleria d'Educació –el doble– oferira aquesta modalitat en tots els centres públics, concertats i privats del País Valencià, és a dir, els programes podrien arribar-hi al 55% de la població escolar.

Igualment, l'entitat denuncia la “manca de suport” del departament encapçalat per Alejandro Font de Mora a l'impuls a la matriculació en valencià i l'acusa de “reduir els recursos i personal destinat a aquest objectiu”.

La federació pretén informar directament a més de 10.000 famílies a través de cartes i sessions presencials amb la participació d'experts en educació acreditats per la Unitat per l'Educació Multilingüe, una iniciativa que combinarà amb els materials habituals de difusió i suport publicitari a la premsa i la ràdio.

A la campanya participen tres persones que recomanen estudiar en valencià pels seus beneficis amb vista al futur. Dues d'elles, Laura i Maria, són joves valencianes que actualment treballen a l'estranger, a la Xina i Irlanda, a les quals la matriculació en valencià els ha permés obrir la porta a les llengües. L'altra, Louise, és una professora de Manchester que ensenya anglés a l'escola d'ddiomes del Centre de Formació la Florida, a Catarroja, que matricularà els seus fills en valencià perquè vol que parle perfectament les tres llengües: valencià, castellà i anglés.

“Els alumnes matriculats en PEV i PIL acaben l'educació obligatòria amb un millor domini del valencià, el castellà i l'anglés. I no ho diem nosaltres perquè sí, està demostrat a diversos estudis que ha fet la pròpia conselleria d'Educació”, ha subratllat Vicent Moreno, president d'Escola.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga