diumenge, 27 de novembre del 2011

La taxa de fracàs escolar es manté en els instituts durant els últims cinc anys


Quatre de cada deu joves valencians de 16 anys surten del sistema educatiu sense finalitzar els seus estudis. Així ho il·lustren les últimes dades sobre fracàs escolar publicats pel Ministeri d'Educació, que situen al País Valencià, amb una taxa del 38,1%, com la segona Comunitat Autònoma amb registre més alt; només ens superen les Balears (39%).

La dinàmica s'agreuja en comparar els índexs d'exercicis anteriors, ja que la taxa de joves valencians que no finalitzen els seus estudis ha disminuït un 0,3 en els últims cinc anys, el que ens col·loca a la cua d'Espanya en la lluita contra la manca de formació dels seus menors de 16 anys.

19.000 adolescents el 2011

L'últim baròmetre demogràfic de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va ser confeccionat el passat dia 1 d'octubre i situa a la població adolescent del País Valencià en 46.470 joves. Creuant l'índex amb els registres d'Educació, obtenim que prop de 19.000 valencians menors de 16 anys s'adheriran al mercat laboral al final de curs sense aconseguir cap titulació. "Les lleis estatals són les mateixes, el que ens diferencia és la gestió de les comunitats". Així es va expressar ahir Francisco Javier González Zurita (responsable de Relacions Institucionals de FETE-UGT). El portaveu sindical va recordar que "el nou conseller d'Educació ha dit diverses vegades que posarà en marxa mesures per lluitar contra el fracàs escolar, les dades exigeixen que actue ja i per ara només tenim paraules i anuncis".

Zurita va exposar que "el panorama de crisi i de retallades no és gens encoratjador, no es preveu un futur favorable per als nostres joves".

Per avaluar la situació de primera mà, FETE-UGT ha coordinat un estudi -en el qual ha enviat enquestes a més de 8.000 pares i professors- sobre la dinàmica real de l'educació del País Valencià. Zurita va declarar que "la nostra intenció és radiografiar un sector angoixat pels problemes". Els resultats es faran públics en breu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga