dimecres, 14 de setembre del 2011

Villalonga reconstruirà l'estació del tren Alcoi-Gandia que va fer caure fa 17 anys

El paisatge de Vilallonga tornarà a comptar, en uns mesos, amb un element patrimonial que molts ja gairebé havien oblidat i que els més joves ni tan sols han conegut. Es tracta de l'antiga estació del ferrocarril Alcoi-Gandia al seu pas per aquest municipi, que va ser enderrocada sense previ avís el maig de 1994 quan era alcalde del municipi l'independent Fernando Sendra.

L'actual Govern local, format per PSPV i Bloc, seguint una iniciativa que va engegar l'anterior corporació, en mans del PP, destinarà 63.405 euros per a la reconstrucció, en un emplaçament molt proper a l'original, d'aquest edifici que va quedar en desús en l'any 1969.

La demolició de l'antiga estació al 94 va suposar una gran polèmica al municipi. Els partits de l'oposició, Esquerra Unida i PSPV en aquell moment, van acusar l'alcalde d'ordenar la seva demolició sense donar compte al ple, i van assenyalar que es van assabentar del fet quan l'estació ja va ser enderrocada.

Segons Jorge Girbés, arquitecte responsable del projecte, aquesta actuació consistirà en la construcció d'una rèplica del que va ser l'antiga estació. "Abans es construïa amb pedres i per aquesta obra utilitzarem blocs de formigó, que són materials més resistents", ha assenyalat Girbés.

El model de l'Orxa

Per poder crear el que serà el nou edifici de l'estació de Villalonga, els arquitectes del projecte van haver de viatjar fins al municipi de l'Orxa, a la comarca del Comtat, on hi ha una estació de la mateixa línia fèrria que els va servir de model.


"Vam haver de prendre les mesures només de fora, ja que l'estació de l'Orxa no està oberta al públic. Creiem que l'estructura interior estava feta de fusta tot i que nosaltres l'anem a construir amb bigues de ferro", segons va assenyalar el creador del nou edifici.

Tot i rebre l'ajuda econòmica per part de l'Estat i de la Generalitat, els 63.000 euros no seran suficients per poder dur a terme tot el projecte. És per això que l'ajuntament ha decidit fer-ho en dues fases.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga