divendres, 23 de setembre del 2011

El XVI Correllengua comença el dissabte a Gandia


Gandia sera aquest dissabte el punt de partida del Correllengua. Fins el 5 de novembre, la Flama, l'element simbòlic i cohesionador d'aquesta iniciativa, recorrerà el país de nord a sud, visitant més de 100 ciutats valencianes. Vinaròs, Benicarló, Castelló, Vila-real, Benicàssim, Llíria, València, Catarroja, Carcaixent, Cullera, Gandia, Ontinyent, Benissa, Alcoi, Cocentaina, Alacant, Xixona, el Campello, Novelda, Elx i Crevillent són algunes de les localitats participants. La setzena edició del Correllengua fara un homenatge a Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner quan es commemora el centenari del seu naixement.

Acció Cultural del País Valencià, organitzadora de la marxa, assenyala que aquesta convocatòria "serà més participativa que mai, ja que l'Auca 2011, un dels recursos didàctics que tradicionalment es treballa a les escoles amb motiu del Correllengua, serà il·lustrada per un dels alumnes guanyador del Concurs de dibuix organitzat per ACPV expressament per a aquesta edició". El guanyador del concurs s'anunciarà el proper 7 de novembre coincidint amb la commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus i amb el final del Correllengua a Perpinyà.

Els actes de Gandia començaran a les 19 hores amb la Trobada de Cultura Popular a càrrec de la Colla de Dimonis Fem Fredat de Simat, Dolçainers i Tabaleters de la Safor, Ball de nanos del grup de danses Roís de Corella, Grup de dansaires Uxiola de Pego, La Muixeranga de la Safor, La Muixeranga de Cullera, Grup de Dansa Popular Roda i Volta i la Xaranga 2x4. Mes tard tindra lloc el Cercavila, que finalitzarà amb la lectura del manifest a càrrec de l'escriptor Josep Piera. La jornada acabarà amb un sopar de germanor que contarà amb l'actuació dels grups Xerinola, King Kong Boy, Desgavell i Eina.

http://www.levante-emv.com/panorama/2011/09/22/gandia-encen-flama/841801.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga