divendres, 12 d’agost del 2011

Consells per observar les Perseides

Per a la pròxima matinada, la de divendres a dissabte, està previst el màxim de la pluja de meteors de les Perseides, i el temps serà bo en la major part d'Espanya. Qui vulga observar han de tenir en compte que és necessari allunyar-se tot el possible de les grans zones il·luminades.  
 
Les comarques de l'interior són, per això, més aconsellables, ja que a la franja litoral es concentra la major part de la contaminació lumínica en les comunitats mediterrànies. Així mateix, és molt habitual que de matinada es forme nuvolositat d'estancament en les zones costaneres, de manera que habitualment en aquestes dates és més fàcil trobar cels clars cap a l'interior.  
 
Amb un planisferi o un mapa celeste s'ha de localitzar la constel·lació de Perseu, en la qual hi ha el radiant, o punt del que semblen provenir la majoria de les estrelles fugaces, encara que no s'ha de perdre de vista la resta del cel. Per això, tirar-se sobre una gandula o estesos a terra sobre una manta és la millor opció, per disposar de tot l'horitzó possible. No cal usar prismàtics ni telescopis, la pluja s'observa a simple vista.  
 
La major freqüència s'espera a la segona part de la matinada. Cal recordar que la Lluna brillarà molt en estar plena, de manera que l'espectacle serà pitjor que altres anys, però la resplendor no impedirà veure els meteors més brillants coronant amb el seu deixant el paisatge terrestre il·luminat per la llum lunar.
 

vaupi@estrellasyborrascas.com

www.levante-emv.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga