dilluns, 25 de juliol del 2011

El 4Lectric (concept de Renault) busca crear una "economia circular" a través d'un vehicle


Coneixem i utilitzem els vehicles com a mitjans de transport. El nou concept de Renault, el 4Lectric aspira a ser diferent. Renault 4Lectric no és només un altre vehicle elèctric, ja que es pot mantenir a tota una comunitat ecològica gràcies al subministrament que ofereixen aquests cotxes.

L'objectiu del dissenyador és crear una "economia circular" a través de l'ús d'un vehicle humil. Bé, no és tan humil, després de tot. El cotxe utilitza l'energia solar per generar electricitat per a si mateix, així com per a tota una comunitat de persones. El propòsit és crear un auto-sostenible, funcional, així com un model ambientalment responsable del vehicle, que atendrà totes les necessitats del seu amo.

El
4Lectric ve equipat amb dos bateries que actuen com a font d'alimentació principal del vehicle. Posseeix pel·lícules de cèl·lules solars a les finestres i al sostre del vehicle que obtenen l'energia solar per a la bateria. A part d'això, el cotxe també serà equipat amb nombrosos sensors tèrmics. El propòsit de tenir dues bateries és que una bateria acumula energia quan l'altra es dedica a l'alimentació del vehicle, que només rep la quantitat necessària per carregar la bateria per primera vegada com ja era l'acumulació d'energia durant el seu període de descans.

Les bateries també es poden carregar a casa. I gràcies al seu circuit de doble sentit també l'energia solar de la bateria pot ser utilitzada amb fins domèstics per cobrir totes les necessitats dels seus propietaris.
En cap moment, el cotxe és passiu. Fins i tot quan està aparcat, el cotxe està actiu, ja que constantment genera la seua pròpia energia. Com que està dissenyat per al consum col·lectiu,  ajuda en la reorientació de l'energia acumulada en un centre d'emmagatzematge. D'aquesta manera, el cotxe pot ser molt útil en àrees remotes on es limitada la disponibilitat d'electricitat.

1 comentari:

  1. ME ENCANTA LO QUE HE LEIDO,YO TENGO UN 4L,PERO MI IDEA SERIA ESA CONTAMINAR LO MINIMO Y MINIMO RUIDO. CUATROLATEROS DE CANARIAS

    ResponElimina

La Muixeranga