dissabte, 25 de juny del 2011

El nou ajuntament de Gandia incompleix la normativa d'ús del valencià

Els grups d'oposició de Gandia, PSOE i Bloc-Verds-Compromís, han denunciat, a través de sengles comunicats, que el PP ha incomplert la normativa d'ús municipal del valencià en els cartells, tríptics i falques radiofòniques editades amb motiu de la Nit de Sant Joan. Tots ells informaven de les activitats únicament en castellà.

El Grup Municipal Socialista, que d'altra banda elevarà al pròxim ple una moció en defensa del valencià a l'escola, ha criticat que el Govern del PP "ja haja marginat l'ús del valencià en la primera campanya de comunicació que ha realitzat en la legislatura".

La regidora socialista Diana Morant, ha lamentat que, "el fet que Torró realitzara el seu discurs d'investidura com a alcalde en castellà sí que era una declaració d'intencions lingüístiques del nou govern". Morant critica que aquest incompliment es done "precisament en una festa tan tradicionalment valenciana com és Sant Joan".

D'altra banda, el Bloc-Verds-Compromís ha lamentat que el PP "continue la línia de l'anterior consistori de menyspreu cap a la nostra llengua", i recorda que la normativa municipal aprovada el 2004 és "molt clara pel que fa als criteris d’ús".

Els econacionalistas adverteixen que el valencià a l'Administració local s'està convertint en una llengua "per a traduccions posteriors, i esperen que el Govern local" rectifique i d'ara endavant complisca l'acord municipal sobre els criteris d'ús del valencià ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga