dijous, 3 de març del 2011

Per a tremolar...

Reproduisc, traduït, l'article d'anàlisi de Joaquín Ferrandis, aparegut al diari EL PAÍS el dia 3 de febrer:

"Els 400 de Camps"

"Aquí és on hi ha la gran batalla ideològica, en l'educació". La cita és del president de la Generalitat, Francesc Camps, que el passat divendres a la nit va exercir d'amfitrió d'un multitudinari sopar, la dels representants del sector educatiu del Partit Popular.

La trobada va ser tremendament didàctica perquè va servir per fer-se una idea del marc conceptual que presideix la política educativa del cap del Consell i del seu conseller, Alejandro Font de Mora, que van renunciar a utilitzar el valencià en els seus parlaments.

En una autonomia que té una taxa d'atur tres punts més que la mitjana estatal i un percentatge de fracàs escolar que demana a crits un gabinet de crisi, no hi va haver ni una paraula sobre els principals problemes que perjudica l'educació i el futur de la Comunitat Valenciana. Ni tan sols sobre la conveniència de recuperar el clima de diàleg amb els principals actors educatius -associacions de pares i mares i sindicats d'ensenyament-, trencat des de fa massa mesos.

A l'inrevés, per al PP i els seus dirigents el principal problema rau en què el control polític que tenen en les institucions no té translació en un sector que s'ha mostrat rebel i poc permeable a una política d'ocurrències i imposicions. Una política que ha tingut en l'aplicació de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i en el foment del xinès mandarí alguns dels seus capítols més vergonyosos.

"No pot ser que un sindicat nacionalista i d'esquerres [el STEPV] siga el majoritari en el sector educatiu quan ni tan sols té representació política", va dir Font de Mora, que va acusar a l'esquerra de "aprofitar l'atonia social per infiltrar". I després Camps va reblar la idea: "Mentre alguns han fet de l'educació un camp de batalla al Parlament i als carrers, el PP el que ha fet és invertir", va afegir.

Amb aquest diagnòstic, Font de Mora va instar els seus a mobilitzar-se per ocupar els llocs de representació del sector educatiu i els va anunciar que combatrà les crítiques amb les dades d'inversió. "En els plats", va dir Font de Mora als comensals, "teniu informació institucional, que es durà a tot arreu perquè és informació real, que diu on s'ha gastat els diners de la Generalitat", ha prosseguit, "són 400 centres, els 400 de Camps ", va afirmar Font de Mora en referència a la pel lícula 300, que recrea la batalla de les Termòpiles.

Massa testosterona per a tan poca política.



O mobilitzem a tot el col·lectiu de mestres de cara a les pròximes eleccions o el PP va a carregar-se el sistema educatiu.

Allò que va dir Rus (president de la Diputació de València) "a estos hi ha que rematar-los" ho estan complint i cada vegada ho disimulen menys perque veuen que per més agressions que facen al col·lectiu de mestres, no hi ha cap resposta contundent per part nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga