diumenge, 16 de gener del 2011

Contra els excessos nadalencs.

Després de les diferents celebracions nadalenques en què els ciutadans posen sobre la taula el millor que tenen i es produeixen excessos alimentaris, molts busquem la manera de reconduir la nostra dieta i compensar el que s'ha menjat de més. No obstant això, els nutricionistes recomanen no eliminar menjars ja que pot tenir l'efecte contrari al desitjat.

En plena campanya de rebaixes tenim en ment rebaixar també les calories que hem incrementat durant el Nadal. La gent diu que es dóna capricis i després suprimeixen menjades. Això és un error, una distribució calòrica dels menjars ideal al llarg del dia és aquella en la que fem cinc menjades.

Un esmorzar hauria d'aportar el 25% del que necessitem, que poques vegades es fa, alguna cosa a mig matí, el dinar, que hauria d'aportar el 35% i per acabar un petit berenar i un sopar que ha d'aportar el 30 % aproximadament de la ingesta calòrica que falta.

Si ens saltem alguna d’aquestes menjades, el problema que tenim és que arribem i devorem. Al final fem una ingesta més gran que si haguérem anat menjant moderadament al llarg del dia. El consell és seguir fent les menjades recomanades només que disminuint la ingesta calòrica. Si evitem algunes, es desestabilitza la dieta. 

En general les dones adultes consumeixen al voltant de 2.500 quilocalories, els homes una mica més, al voltant de 3.000 Kcal. En funció de l'activitat física que es realitza i de l'edat.

Pel Nadal, "és difícil resistir" a la temptació que suposa el tenir molts dels aliments que habitualment es consumeixen durant l'any però també altres típics de Nadal com són els dolços, peixos i mariscs. No obstant això, cal destacar l'alcohol com un dels elements que més calories aporten. Normalment, aquestes menjades les reguem amb bons vins, caves i escumosos. Parlant de quilocalories un gram de greix són 9 quilocalories, un d'hidrats de carboni o proteïnes són 4 però un gram d'alcohol suposen 7 quilocalories.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga