dijous, 30 de desembre del 2010

Mor als 28 anys Isabelle Caro, la model anorèxica


Va saltar a la fama després de protagonitzar una campanya contra l'anorèxia del fotògraf Oliviero Toscani
La model i actriu francesa Isabelle Caro, que el 2007 va posar nua en una campanya publicitària mostrant el seu cos devastat per l'anorèxia per alertar sobre aquesta malaltia, va morir el passat novembre, ha informat avui el diari suís "20 Minutes".

La primera informació del seu decés va ser divulgada a través d'una xarxa social a Internet per un amic de la model, que tenia 28 anys i havia provocat una veritable commoció amb les fotografies per a una marca de moda que van cobrir les tanques publicitàries d'Itàlia fa tres anys, fins que va ser prohibida.

Enmig de la campanya, dirigida pel fotògraf Oliviero Toscani, conegut per les seues idees provocadores, Caro va explicar que havia acceptat posar per alertar les joves sobre el perill de les dietes, dels dictats de la moda i de l'anorèxia.

El seu objectiu, va dir clarament, era sensibilitzar les dones sobre aquesta amenaça, que pesava sobre la seva vida des que ella tenia 13 anys i que l'havia portat tot 31 quilos per 1,64 metres en el moment en què va participar en la campanya de publicitat.

La mort de Caro, que va ser mantinguda en secret per la família, va ocórrer el passat 17 de novembre i la seua causa no ha estat revelada.

El seu amic Vincent Bigler va assenyalar al diari suís que l'actriu havia estat hospitalitzada durant dues setmanes per una pneumònia i que últimament mostrava un estat d'extrema fatiga, encara que va indicar que no coneixia el motiu exacte de la mort.

Isabelle reconeixia que el seu cos li repugnava, però va accedir a mostrar sense por per si podia ajudar a altres dones a sortir de la trampa de la qual ella finalment no ha estat capaç d'escapar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga